2011. november 23., szerda

Csíííz!

A nagy "Isten hozott Zsálya-party" közepette valamelyik szekrényből előkerült egy fényképezőgép, méghozzá digitális. De sajnos senki nem tudta pontosan, hogyan is kell használni. Nemigen akadt köztük, akinek szüksége lett volna ilyesféle tudásra. Sir Barick, akit, filozófikus alkat lévén, általában nem hoznak lázba az újdonságok és a technikai kütyük, addig-addig nézegette, forgatta a gépet és nyomkodta a gombokat, míg rájött a dolog nyitjára. Még az önkioldó szerkezet működését is megfejtette! Hála neki, rengeteg kép készült a partyn, mert az újdonsült paparazzi nem tudott betelni a felfedezés adta lehetőségekkel. Próbálkozott így, próbálkozott úgy, készített nagyszerű és elég silány képeket is, de mindvégig remekül szórakozott. Igazán elemében érezte magát. A többiek némileg tolakodónak tartották, ahogy folyton az orruk vagy csőrük alá dugdosta a kamerát, kattintgatott, villantgatott és mutogatta az elkészült képeket, de nem tették szóvá, annyira jól esett látniuk a máskor kicsit magába forduló Sir Barick lelkesedését.
A társaság tagjai végül nem járultak hozzá az ünnepségen készült képek közzétételéhez, egy kivételével, bár ez az engedély is nagy viták és harcok árán született meg. Íme:

Balról jobbra az első sorban: Sam, a bagoly, Zsálya Arkt Úr hátán ücsörögve és Sanyi, a bagoly. A második sorban: Funke és Sir Barick. Leghátul pedig Maci Úr, a barna óriásmedve mosolyog kedélyesen.
A képről megoszlanak a vélemények, ezért is volt olyan nehéz rábírni a csapat minden egyes tagját, hogy megmutathassam Nektek. A fotóért természetesen Sir Barick és az önkioldó funkció felelős, máskülönben kedves bárányunk kénytelen - kelletlen lemaradt volna a csoportképről.
Maci Úrnak nagyon tetszik a fénykép, igazán jól mutat rajta az új, kockás csokornyakkendőjében. A fotót látva el is határozta, hogy ezentúl mindig viselni fogja. Egyfajta tekintélyt kölcsönöz neki, ami nem elhanyagolható manapság, különösen nem az ő szakmájában. Aki rémálmokkal hadakozik, azon túl, hogy megbízható és tapasztalt társakat gyűjt maga köré, az bizony jól teszi, ha már messziről erőt és tekintélyt sugároz.
Funke szerint a kép "buli", akármit is jelentsen ez.
Sam zsémbeskedett egy kicsit, hogy a vaku pont a szemébe villant, és ettől gülüszemei lettek, de a többiek megnyugtatták, hogy pont úgy néz ki a képen, mint egyébként máskor is. - Akkor jó - sóhajtott megkönnyebbülten Sam, és elbűvölő külseje biztos tudatában nagy kegyesen rábólintott a publikálásra.
Sanyi húzta a száját, mert szerinte a kép jobb széle egy kicsit torzít, neki például palacsintaképe lett. - Milyen effektet használtál? - faggatta Sir Barickot. - Az ég világon semmilyet! - bizonygatta ártatlan bariszemekkel hősünk, bár ebben azért ő maga sem volt száz százalékig biztos. Mindenesetre Sanyi vállat vont, és egy laza "felőlem mehet"-tel áldását adta a képre. Magában azért megállapította, hogy talán nem árt nekikezdeni egy fogyókúrának, vagy keményebbre venni a napi edzésprogramot. Kezd elpuhulni és ellaposodni.
Arkt Úr a fotót látva elégedetten hümmentett: - Nem rossz, nem rossz. Nekem tetszik. - Gondolatban elismeréssel adózott magának, amiért ifjú mini medve létére olyan szép izmos vállai vannak, és ez a képen is kitűnően látszik. Igen, igen! Nemcsak hogy nem rossz ez a kép, hanem határozottan jó. Sir Barickból ki se nézte volna, hogy ennyire jó szeme van a fotózáshoz.
Sir Barick maga csak közepesen elégedett a végeredménnyel. Addig igazgatta és instruálta a többieket, hogy "kicsit balra, kicsit jobbra, na most egy kicsit összébb", meg bütykölte a gép beállításait, hogy majdnem lemaradt a fényképről, mert saját magának elfelejtett helyet készíteni. Végül csak befurakodott Sanyi és Maci Úr közé, némileg átrendezve a kompozíciót. Bár azért így se rossz, na. Csak ne tűnne úgy, mintha akkora tokája lenne! Lehet, hogy mégiscsak igaza van Sanyinak, és elállított valamit véletlenül? Meg talán borotválkozni sem ártott volna. Ti mit gondoltok?
Zsálya szerint ez a legnagyszerűbb fénykép, ami valaha készült, bár azt azóta sem tudja megmondani, hogy hová tette éppen akkor a manósapkáját, és miért nincs a fején, ahol pedig lennie kéne. Titokban aztán megkért rá, hogy készítsek a képből egy másolatot, amit bekeretezve kifüggesztett a Zsálya-lakban. Titokban a többiek is kértek egy - egy másolatot, és azóta is féltett kincsként őrzik valahol: párna alatt, szárny alá rejtve (akinek van), könyvespolc mögötti sarokban, és más hasonló eldugott zugokban. De psszt! ez titok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése